Thursday, November 26, 2009

sepi 3 hari...

hari nih hari ke 3 aku dok sorang kat umah.. Wife n anak-anak ade kat kampung... last week balik kampung... wife aku cuti seminggu... so dorang stay kat kampung.. bagi anak-anak aku bermesra ngan atok nyer kejap..

bukan pasal ape.. bapak aku aritu dah sound kat aku.. cuti sekolah soh tinggalkan anak aku kat kampung...tapi aku berat hati lak nak tinggalkan anak kat kampung... jadik untuk tak menghampakan bapak aku.. aku bagi ler anak-anak aku stay kat kampung untuk beberape hari..

beberape hari nih serius aku rase sepi.. selalu balik kije aku amek anak.. masuk jerk kete dah bising.. sampai jerk umah umah dorang dah berteromber.. ngelinjang.. nak nak yg kecik... masuk jerk umah.. umah akan bersepah.. menan dia akan bertaburan... kakaknye akan menjerit-jerit bile dikejo oleh adiknye... bese ler adiknye nak debik kakak...

pastu kalo tak kakak melaung.. adik akan melaung... dan aku pon melaung gak... pastu aku akan terkejor-kejor nak masak.. nak basuh baju.. nak mandi.. nak bagi anak makan... nak amek wife... time nak tido aku akan tido ngan anak-anak...

tapi 3 hari nih.. aku releks... masak senang... membasuh senang.. ngemas senang.. semuanye senang... tido pon atas katil sengsorang..tapi satu jerk.. sepi... hanye suara dr tv atau radio jerk yg kedengaran... nak hilangkan sepi.. talipon ler wife n anak-anak...

dulu aku pernah dok bujang sengsorang... takde lak rase sepi camnih... mungkin sebab perasaan seorang ayah dan suami yg membuatkan aku rase sepi... tapi sepi itu tak lame ler.. sebab malam nih aku akan balik kampung... yeaaa....
semoga aku selamat sampai ke kampung di lorong bunga kacong jalan daud muo johor..
sesungguhnya sepi itu indah bile kite dapat menghilangkan kesepian disamping orang orang yang tersayang dan menyayangi kite...

selamat hari raye qurban untuk semua.... semoga kalian dilindungi Allah...

4 comments:

blackpurple @ jowopinter said...

Sensorang dah jadi makanan aku muor.. hehe

Lama ko kat Muo?

berteromber said...

ooo Jalan Daud...dekat la..aku atuk belah mak kat Prt Bunga..belah bapak Pantai Layang...

Dedulu pun aku selalu antor anak2 balik kg time cuti sekolah...tapi semenjak dorang dah beso ni...terutama yg sulung la..tak nak dah...maklum la balik kg tak der kawan..

serinditrimba said...

Ha..raya datang umah.. ha ha ah ah

deaf_angel said...

ada masa nye kita suka berteman
ada masa nye kita suka bersendiri

huhu