Friday, March 12, 2010

anak ku masuk spital




senin aritu wife aku dengor napas anak aku lain macam... aku dengor gak.. memang lain macam... semput... sebelum nih dah 2 kali dia kene... so yang nih kali ke 3.. kiteroang bawak gi spital terus... kene tahan... wife aku yg temankan anak aku.. ulang alik ler aku ke spital.. risau gak... sian pak mok( salah satu name glemer anak aku) ahad tu baru masuk 3 tahun...jadik cam bese ler.. kat spital.. masuk gas... tepuk tepuk.. makan ubat... sampai ler wife aku dan anak aku boring..

time aku datang lak.. anak aku punye ler ngade.. nak meleset jerk kat aku.. soh aku dokong ler.. bawak jalan ke luo ler.. ajak main ler... ngan wife aku tak lak dia soh dokong... kalo aku nak balik kene ler nyorok nyorok dari dia... kalo dia nampak mesti meraung nyer... heheheheh
dulu mase aku kecik aku ade semput gak... sampai bengik.. tapi aku tak nah masuk spital... bapak aku bawak gi klinik jerk.. dpt ler ubat batuk ubat lelah/cair kahak... tu ler yg aku ingat..
tapi anak aku nih... aku tengok dah memacam ubat... dr us dr australia.. ubat sembur.. ubat garam.. memacam ubat ler... siap ade alat tok cek peparu nyer kadar sedutan udara.. dan tube untuk sembur gas... maklumler spital swasta... charge pon kaw-kaw... masuk senin kuo semalam 3 riban lebih kene... sib bek pakai lg wife aku..

pe-pe hal lepas nih.. takde aiskerim.. air batu.. air sejuk... heheheh cam aku gak mase kekecik dulu... tapi adekah aku dpt menghalang permintaan anak aku nanti? heheheh aku selalu kalah ngan anak aku....

5 comments:

siti said...

ala..ciannye..semoga ank abg ijam cepat sembuhh...

deaf_angel said...

fren..
smoga pakmok speedy recovery. amin.

rajin2 makan ubat tau

blackpurple @ jowopinter said...

Macamana anak ko sekarang? Ok dah...

muor76 said...

siti...
skang dah ok.. tp kene berjage..

deaf..
hehari aku bagi ubat spray kat dia.. siap suke.. katenyer nak gas...

black..
alhamdulillah..

nazlei said...

bai..anak wa pun asma gak...yg kecik...kt umah mmg stndy puff n neb..dia alergic kt cuaca..panas sgt@sejuk sgt xleh..but so far alhamdulillah..under control,hopefully betullah kata org...kecik2 kena asma dh beso ok..mudah2an bai...amiin