Tuesday, September 27, 2011

Ahli keluarge baru

nih danish haiqal.. anak ke 4.. lahir pade 11 ramadhan yg lepas.. bersamaan ngan 11 ogos...
ekceli kolo ikot due date.. wife aku dijangke bersalin pade 4 sept... tapi sebab ade masalah pade tekanan darah.. wife aku dioperate oleh doktor intan (spital colombia)

mase operate tu mmg ler risau.... yer ler.. wife aku pernah melalui saat saat getir mase mengandungkan anak ke 3 aku dulu.. arwah atiqah qaisarah....
seminggu sebelum wife aku di operate.. wife aku kene tahan wad... 4 hari dok spital.. berkampung ler aku kat spital tu.. lepas operate wife aku diletakkan di bilik icu.... walaupon doktor cakap takde pe-pe.. tapi bile dengor icu... takkan nak releks jerk kan? takkan nak nyanyi lagu c u when u get there lak... heheheheh

pastu doktor dah pesan.. kolo nek lagi darah.. kene operate.. ermm nak wat camner kan.. dah bahagian nyer camtu.. terime ngan redho je ler...

anak ke 4 aku nih.. ade sedare mare cakap takde rupe aku.. takde rupe wife.. rupe kakaknye... hehehehhe camner tu? kakaknyer pon ikot rupe aku (aku yg cakap, walaupon ade org cakap ikot muke wife) jadik anak aku nih rupe aku... hahahha anak ayah... nanti leh tido kat ketiak ayah..

danish haiqal tu aku yg letak name.... tak tau nak letak name ape... kakanye nak letak name luqman haiqal.. abang nyer nak letak name boyboyboyyyy.... hehehhehe last last bukak buku carik name yg ade makne yg baik... nak letak name pepanjang.. nanti sian anak aku nak tulis name pepanjang kat kertas peksa...

ape-ape hal pon... aku bersyukur sebab wife aku selamat dan anak aku pon selamat.. nih last ler.. doktor tak suggest beranak lagi.. bahaye katenye.... sian wife aku...
aku harap dengan kelahiran anak aku ini akan mengeratkan lagi kasih sayang dalam keluarge aku.. dan mudah-mudahan Allah memberi rejeki pade keluarge aku.. dan merahmati keluarge ku ini.... AMINNNNN

7 comments:

Dr. Ben said...

tahniah bro!!!

berteromber said...

tahniah...semoga bertambah rezeki.

kucingorengemok said...

saya sokong boboiboy! :)

tahniah, semoga jadi anak yang soleh

ainzoo said...

dak tecik tu muke kakak la..betul la tu :)... kakak kan muka arwah mak abang kan? so, dah tecik ni ada le jugak iras2 muka kuarga abang... (`ek elehhh..macam la ko sorang je yang belajo biologi dgn cikgu fauziah...`, berkata incik muor76 di dalam atinye...kui kui kui ).. tul bang..siyes ni..mmg muka kakak.

bgus la nama pendek.kolo tak, mau abis duit je sbb sebulan sekali nk kna ganti nametag panjang2 yang cepat patah.. (eh, sekarang ni seme jenis tampal jait je kan ?)

tahniah utk kesekian kalinya.

semoga berbahagia hingga ke akhirnya..aminn

deaf-angel said...

Tahniah beb. Semoga Danish Haiqal menjadi anak yang soleh, dan besar jadi seorang Muslimin yang berjaya dunia akhirat. Amin.

epen said...

tahniah..best la ade baby baru..

serinditrimba said...

Alhamdulillah..... bertambah lagi ahli keluarga ko ye.. diam-diam jerk..! Moga dia akan jadi anak yang soleh yang mengasihi kedua ibu bapanya....