Monday, February 11, 2008

ade sekali tu kenalan aku...

Aku ramai kawan, ade yg baik ade yg jahat, ade yg pandai, ade yg tak pandai,ade yg rapat, ade yg tak rapat, ade kawan baru ade kawan lame, ade yang aku anggap kenalan, ade yang aku anggap member..
Yg ni aku nak citer pasal sorang kenalan aku. Dia nih mase sekolah rendah dah p naik aji, bebudak panggil dia aji bongkok sebab bile dia diri badan dia nampak bongkok. Bukan nampak bongok yerk! Sekolah rendah dia tak same ngan aku.. Sekolah menengah jerk yg same, cume lain kelas.
Dia nih agak nakal.. bukan jahat... jahat tu kalo dia bunuh orang, merompak dan melakukan jenayah-jenayah berat. Mase form 2, aku ingat lagi dia kene lepuk ngan cikgu Musa (cikgu Sekolah Dato Dri Amar Di Raja Muor) kat kepala. Sebab nye.. dia ade tatu kat lengan kiri dia, tatu KISS dan tatu lambang peace (yg selalu dipakai oleh golongan hippies) Kaw-kaw siot dia kene balun...
Ade sekali tu kat dewan cikgu Paisan hayun penumpuk kat dagu dia, Bese arr budak nakal.. Tapi bukan dia sorang jerk nakal, ramai lagi yang nakal.. Tapi takde yg seberani dia buat tatu. Kalo ade pon hanya tatu yg dibuat dengan pisau.
Ade sekali tu aku nampak dia naik beskal bawah satu pokok kecik yang banyak daun. Aku ingatkan pokok ulam raje, rupenya pokok ganja beb.. Selambe rock dia usung bawak naik beskal.
Ade sekali tu ade sorang tokan ganja kat tempat aku sudah belasah dia kaw-kawa sebab dia pecah lubang kat polis --tokan ganja tu aku kenal, skang nih ade kat penjara simpang renggam, dah nak kuor kot rasenye--- Dia nih aku dengor anak angkat jerk.. bapak angkat dia baik..
Ade sekali tu aku gi umah dia, dia tunjuk kat aku lengan dia, dia buat operation buang tatu tu, siap dia tunjuk daging lengan dia dalam botol

ermm nakal tak dia? ker kategori jahat?

Lepas spm lame aku tak nampak dia. Last sekali aku jumpe dia face to face kat dlm bas MCW nak gi melaka, katanye dia belajo komputer.. entah ler..

Dan pada tahun lepas, aku mendapat cerita pasal dia. Dia dah kawin, penampilan diri dah berubah dan skang dia jadik cikgu khat kat sekolah agama swasta.

Alhamdulillah.. tu jerk aku leh cakap

Untuk member-member aku yg masih hisap ganja... aku harap dorang taubat.. benti hisap ganja. Dan pada kenalan yg hisap dadah kategori lain.. aku harap korang pon taubat. Pada kenalan yang menjadik tokan ganja, dah ler tu.. jgn ler bawak sekali anak bini korang, atuk korang, mak bapak korang, adik beradik korang ke lokap pastu masuk sotkabor.. pastu bapak aku pon tanya 'kenal tak budak nih?' hehehhehe

Untuk kenalan lame, arwah Lan, arwah E E, dan beberape org lagi yg mati sebab dadah -aku tak ingat name, aku harap Allah ampunkan dosa korang sume.

3 comments:

mama ranggie said...

semoga terbuka pintu hati mereka tuk bertaubat...

blackpurple @ jowopinter said...

Dahsyat kawan kau tu yerk... Kalau tak berubah juga sekarang, memang ada potensi jadi macam Botak Chin atau ketua Geng Mamak tu.

Mudah-mudahan dia diberi petunjuk Allah untuk berubah...

Sastri said...

brutal gak kawan hang tu ek...