Friday, April 4, 2008

Cite-cite

dulu cikgu soh isi 3 cite-cite dalam satu borang (ntah ape name borang tu)
ni cite-cite aku dari darjah 1 sampai 6
1. doktor
2. jurutera
3. arkitek

bile masuk sekolah menengah dari form 1 sampai form 3
1. doktor
2. jurutera
3. arkitek

dah berubah masih gak same... ishh bebetul punya cite-cite nih.. kalo jadik doktor best gak.. dalam keluarga atuk aku pon lom ade yang jadik doktor heheheh

pastu masuk form 4.. cite-cite dah berubah.. tengok kengkawan semua cite-cite lebih kurang.. doktor, jurutera, arkitek, pensyarah dan lenglain cite-cite yang gempak dan best. Nasib baik ler takde yang letak nak jadik PM.. kalo tak dah ade dah kroni aku skang.. kekekekek Jadi mase form 4 tu ler aku pon merubah cite-cite. Aku pon tak ingat ape cite-cite aku mase tu.

Tapi yang nih adelah cite-cite salah sorang kawan aku
1. pemandu keretapi
2. pemandu bas
3. pemandu teksi

dan hasil dari ape yang kawan aku tulis tu.. dia dapat hadiah diri atas kosi selame setengah jam. Hehehehehhe

Skang nih aku rase kije aku takde pon dalam cite-cite aku.. tapi takpe janji aku dah jadik manusia..

5 comments:

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

cite2 mama dulu nak jd designer...

hehehe...

tp lom tercapai ajo!

Sastri said...

cite-cite nak jadi psychiatrist atau pyschologist, mak tak kasi... nak jadi jet fighter pilot tak tercapai juga sebab mata rabun... nak jadi ahli arkeologi dan astronomi pun tak kesampaian... sudahnya kerja yang memang tak terfikir pun selama ni... tapi alhamdulillah... :D

blackpurple @ jowopinter said...

Dulu masa budak-budak cita-cita cuma main pakai sebut. Tak faham apapun.... :)

Aluguel de Computadores said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Aluguel de Computadores, I hope you enjoy. The address is http://aluguel-de-computadores.blogspot.com. A hug.

kodoklawa said...

bila ko nak hapdet blog ko ni?aku add blog ko kat blog aku juga ok..:)