Friday, March 20, 2009

taksub ker?

aritu aku lepak ngan kawan aku.. deal pasal baju bundle.. lepak kat kedai makan. mase tu ade ler lawan bola mu vs liverpool.. mase tu mu kalah... game tu takde ler dapat menarik perhatian aku sangat... pasal aku tak bape minat bola (pelik ke?)..

tapi ade satu bende yg menarik perhatian aku... seorang mamat nih.. berbaju MU... blah dari kedai makan tu dengan muke yang masam mencuke.. jalan laju jerk...
aku tanye ler kat kawan aku ( yg dok bersorak mase liverpool jaringkan gol) pesal tu?
penyokong MU kate nyer...

ermm taksub tol.. pasukan yang disokongnyer kalah.. muke masam mencuke bertangkup.. hehehe perlu ke camtu... dan aku rase ramai peminat bola yang camtu.. yer ker?
ade sesetengah org tu bile menyokong sesatu team.. bile ade game team yg disokong, baru ler dia tengok... team lain tak nak tengok... perlu ke camtu? taksub tol...

aku rase kalo org tu minat bola dan suke main bola.. baik dia tengok care dorang bermain untuk meninggikan lagi taraf permainan bola dorang...

Bapak aku minat bola..mase memude dulu dia main bola gak.. mase aku kekecik tiap hari ahad dia mesti tengok kat tv mase time pagi.. tengok liga itali ler.. tengok liga england ler.. dan aku masih ingat satu lagu kat tb tu sampai skang.. tapi cam bapak aku dia takde team peberet.. dia lagi suke tengok care org main.. dia suke tengok skill yang ade... takde jersi khas untuk sesatu team...

tapi walaupon bapak aku minat bola.. anak-anak dia tak bape suke main bola.. abang aku main rugby... aku main rugby.. dan adik aku pon main rugby.. dan kiteorang pon takde team peberet dlm sukan rugby nih... yg penting ade game kat tv kiteorang tengok... bukan hanye tengok pade sesatu team tu... tapi tengok keseluruhan pemain.. dan tengok keseluruhan game.. aku dan adik aku leh dikatekan gile gak kat rugby (abang aku kurang dah) tapi bile ade sesatu game tu.. kiteorang akan ngulas gerakan gerakan yg dibuat oleh kedua-dua team... dan aku rase ramai peminat rugby kat melesia yang macam kiteorang kot... eh aku rase bapak aku pon pernah main rugby gak ler.. sebab dia pernah cakap kat aku.. dedulu dieorang main, takde nyer angkat org mase line out (lifting) hanye boleh melompat jerk..

ps- pelik bile peminat bola melesia tak sokong team melesia bila lawan ngan kelab dari england... heheheheheh

4 comments:

serinditrimba said...

Ha??

Rugbi..mcm bapak anak aku..tapi aku satu sport pun aku tak tengok...

blackpurple @ jowopinter said...

Aku peminat Blackburn Rovers. Hahaha!

Tahniah. Eleh. Eksen la tu dah dapat Vespa. Nanti aku pinjam boleh. Nak round2 Tanjung. Hahaha!

Eh, hari itu member aku cakap ada Lambreta nak jual kat JB. Hehehe.

Uncle G said...

maybe muke masam sebab kalah bertaruh dengan kawan dia kot... mana tau malam tuh dia rugi rm100.. hehe.. nie perkara biasa melibatkan bola... kat mana-mana ade jerkh...

deaf_angel said...

rugby tu kalo game kat eropah best wooo aku tengok kat tv or youtube, stadium penuh dan peminat pun kecoh.