Thursday, March 12, 2009

YEAAA DAH DAPAT!



ini vespa.. ini vespa super.. vespa ini 150 cc.. vespa ini pade mule nyer ade kat kelantan.. ia dijual oleh seorang budak vespa kelantan.. budak tu dok kat shah alam.. budak tu iklankan vespa nih kat www.mudah.com.my

Apebila adik saye melihat iklan tersebut, beliau telah meng sms saye menyatekan ade vespa yg hargenyer berpatutan hendak dijual.. apebile saye melihat gambo vespa itu, tanpe membuang mase saye menyuruh adik saye mem book vespa tersebut..

Dan skang ini berade di dlm jagaan adik saye.. dia tengah melaram vespa ini kat um..
Tapi vespa ini belum ade rodtax.. ngah nak setelkan geran dan insuran..

Semalam adik saye telah menghabiskan sedikit wang untuk betulkan segale lock dan sedikit kerosakan.. bukannyer ape.. takut kene rembat..

Setelah geran dan roadtax dapat diselesaikan, vespa ini akan diserahkan kepade saye dan akan menjadik milik saye...

hahahahahah saye sangat gembire.. sukenye saye...

sekian terime kasih

9 comments:

matakucing said...

wah ni macam boleh jadi encik mamat parang tumpul.."skuter ku yang handal sekali...."

Uncle G said...

tuh dia.. gambor vespa.. hehe.. lepas nie boleh ronda2

umar_skyscooter said...

Aslkm,nice blog,erm nk jmpt tuan rumah ke blog sye ni di http://chipmunk18.blogspot.com ,n jgn lupe linkkn blog ni yer,ok bye

berteromber said...

dulu masa aku kecik2 ingat lagi naik vespa berdiri kat depan ngan bapak aku...

kalau masa tu aku dah besar...tentu aku tak bagi bapak aku jual...hehe...

serinditrimba said...

Aku pun suker jugerk

epen said...

teringat masa aku eksidenkan vespa ayah aku....kalau dia tak jual sah aku dah ada sebijik...

Si Jambi Darat said...

perghh..vespa.kalo ko nampak aku n awek aku jalan2,jgn lalu depan aku..berbirat dahi kitorang nanti..hehe!

Barang baru upload..baekk punya!NIN/Kiss/Basquiat/Litchtenstein/Pink Flyod etc. http://the-good-old-things.blogspot.com

muor76 said...

matekucing
wahid satay ikon lambretta..

uncle g
ko leh tak naik vespa? vespa yerkk bukan motor

umar
aku dah masuk dah

berteromber
kalo ade lagi vespa bapak ko.. mesti aku tanye nak jual ke idak..

serindit..
ko beli ler satu... aku leh tolong carikan... heheheh

epen..
budak bertuah mmg camtu... weh angkat ler satu.. leh nunggang sesame

jambi..
pesal lak birat dahi korang? kekekeke

eiza in the house.. said...

ooo, ptt la tnya ada resotan vespa tak..aper kata bro jerk lah yg buat ok?:)