Tuesday, April 7, 2009

13 minggu

ahad lepas... aku gi spital.. nak cek ler kandungan wife aku.. tunggu ler kejap sebab ade beberape org yg nak jumpe doktor intan..

mase nunggu tu aku dok merayap ler ker tempat lain.. bukannyer aku yg nak merayap.. tapi anak aku yg kecik tu.. dok naik tangge ler... pegi kat cafe ler.. nak panjat kosi ler.. semua bende dia nak wat.. pastu dok terjerit-jerit.. ditambah lak akaknyer melayan.. lagi ler.. ngelijang jerk.. tak reti dok diam...

yg akaknyer.. sibuk dok tanye.. bile nak tengok baby.. bile nak jumpe doktor intan.. exited tol nak tengok baby..

pastu tibe ler turn wife aku.. doktor dok tanye ler memacam.. bese ler org ngandung... pastu dok prepare ler untuk scan perut wife aku.. si akak dok cakap kat adik... 'jom kite tengok baby'.. bile adik dok tengok gambor yg discan tu.. dia pon cakap.. 'eeee hantu.. hantu... hi hi hi...' aku dok senyum sendiri

ermm dah 13 minggu.. dah nampak dah kepale... tangan.. badan... kaki... dan yg paling best.. baby tu dah gerak gerak.. gerak tangan... angkat kaki... mendongak.. sampai doktor intan dok cakap.. baby tu aktif...

memang tak dpt digambarkan camner perasaan aku bile dpt tengok baby tu gerak... rase cam beza ngan anak aku yg dedua tu.. 13 minggu dah aktif.. kakak dan abangnyer rase aku mase 13 minggu takde ler aktif cam nih...

Alhamdulillah...

-semoga Allah menganugerahkan anak yang soleh/solehah.. yang cukup sifat kejadiannya.. yang taat kedua ibu bapanyer.. yang bijak aqal fikirannya.. yang sihat tubuh badannya..-

13 comments:

PINATBATE said...

Amin..Ya Rabbal alamin!
saya ikut mendoakan..

deaf_angel said...

amin. smoga Allah makbulkan doa ko.

eeka said...

assalamualaikum
tahniah 1000x
hahahaa excited lak...
semoga berbahagia selalu ya...
eeka tumpang gumbira gak...

berteromber said...

dah lama tak dengo perkataan "ngelijang"...haha..

semoga anak dan ibunya sihat...amin.

kojah said...

tahniahhhhhhhhhh =)

blackpurple @ jowopinter said...

Alhamdulilah. Tahniah Muor!

Nanti buat kenduri jangan lupa jemput aku eh....

Uncle G said...

tahniah bro.. moga lebih murah rezeki

Si Jambi Darat said...

amin..bertambah ahli keluarga lepas ni..

ZAMAN, King said...

Ameen..

ainzoo said...

Askum Bang Muo...Tahniah le..kalo wat potong jambul nnt, jemput la yer..eheh

muor76 said...

terime kasih kepade kengkawan yang mendoakan kesejahteraan aku dan family aku... aku harap korang sumer murah rejeki.. dan dilindungi Allah selalu... terime kasih sekali lagi

matakucing said...

fuh..tahniah..aktif cam bapaknya ;)

eiza in the house.. said...

amin..mudah2n bro..
nanti leh pinjam akak n abg dia lah ehh..hehe