Wednesday, December 10, 2008

cat rm1000

ni citer mase aku pindah umah..
beberape bulan aku nak pindah aku dah bagitau tuan umah aku.. dia cakap ok.. pastu dia bagitau deposit sebulan dia tahan dulu.. dia nak cek dulu umah kalo ade kerosakan dia akan tolak ler.. aku cakap tak kisah.. pastu aku bagitau ler yang aku akan biorkan bil air dan api bertungak.. sebab aku ade deposit air dan api.. pastu dia soh aku setelkan sebelum aku pindah..

mase aku bayor sewa yang last tu aku bagitau dia bile aku nak pindah.. pastu aku cakap lagik yang aku akan biorkan tunggakan api air tu sebab ade deposit api air.. dia soh aku setelkan gak..

dan kengdian aku pindah.. mase aku bagi kunci rumah kat dia, aku cakap aku memang tak bayor bila api air..sebab ade deposit api air.. dan dia soh aku setelkan gak

dan lepas aku pindah.. dia kontek aku.. dia cakap ler pasal tunggakan api air tu.. aku cakap lagik... kan ade deposit api air.. kalo tak cukup tolek ler ngan deposit sebulan tu....

dan lepas tu dia kontek lagik.. dia pakse aku bayor gak tunggkan api air tu.. aku cakap ler lagi kan ade deposit sebulan ngan deposit api air..pastu dia cakap kos dia nak repair rumah lebih dari tu.. ade kerosakan.. aku tanye ape yg rosak? dia cakap paip leaking.. aku cakap ler paip tu memang dah leaking.. kalo tak nak leaking tambah jerk selotep paip.. mesti tak leaking nyer.. pastu dia cakap rumah berconteng.. aku cakap bese ler bebudak.. tapi yang ade nombor telepon kat dinding dalam bilik tu bukannyer anak aku yg conteng..

dia masih tak puas hati.. dia cakap cat dah buruk dia cakap kos dia nak cat umah rm1000.. perghh bengang ler aku.. aku tanye ler.. cat luor dalam ker? cat ngan syiling ker? dia cakap tak.. macam ler aku masuk umah tu, dia cat umah dengan rege rm1000.. tetibe lak bagitau aku kos cat rm1000.. ape hal?

Pastu aku pon dok cakap ler.. ganti tu ganti nih wat tu wat nih.. dan dia pernah janji ngan aku yg dia akan bayor balik ape yg aku ganti tu.. dan aku cakap ler aku tak pernah nak mintak balik ape yg aku ganti tu.. dan aku pon pung pang pung pang... sampai dia terdiam..

Mementang ler selame nih aku diam.. aku senyum... dia ingat sesenang jerk nak pijak kepale aku.. ceh.. nang bo ti nang kui bo ti kui.... memula aku ingat nak halalkan jerk deposit tu.. tapi skang dah jadik haram lak.. dan skang nih aku senyum sengsorang bile lalu depan umah sewa aku dulu.. senyum pasal aku tak nampak cat yang berege rm1000... hehehehhehe

aku ingat nak call balik tuan rumah aku nak sound lagi cecukup... tapi oleh kerane isteriku yang comeyy merangkap timbalan ketua rumah dan jugak pelengkap tulang rusuk aku telah menyabarkan aku... tak jadik aku nak sound dia... hehehehhehe

p/s jangan amek hak kite.. jangan cube pijak orang lain... jgn amek kesempatan di atas tolak ansur orang lain..

4 comments:

Uncle G said...

ermmm... takyah sound pon tak pe... hang bagi kias kaw2.. macam la hang tak biasa dengan kiasan maut lagi berpi

blackpurple @ jowopinter said...

Huh! Tuan rumah spesis macam itu pun ada ek dalam dunia ni....

ainzoo said...

owh..mmg banyak spesis tuan uma sewa ni...huh..mcm2 cengkadak yg dorg ada...my experience dolu2, stakat tutup mangkuk jamban yg dh tanggal satu skrew (ala2 sengkleh le kata org kg aku)pun jadi sebab musabab dia xmo bayo deposit...cait...tp, ada jg yg baik ati& kitorg stil bhubung smpi skrg...
Manusia..cenggitu la..

muor76 said...

uncle..
kang kalo aku bagi kias kang takut dia tak paham lak.. aku berkias dlm tipon pon dia tak paham kekekekek

blek..
manusia ade memacam spesis.. nih salah satu spesis pengor dan kenyor dan jugak pengok.. rase cam nak hagolkan jerk kepale dia..

ainzoo..
memang tak putus hubungan kalo kene ngan yg baik.. kene yg bangang lak siap lari lari.. yer ler.. bese org yg salah nih yg takut... kekeke eh ko kenal tak sorang budak dato name dia jay bond?