Monday, February 16, 2009

rejeki anak²

bulan lepas.. kepale pening siot.. yuran sekolah anak.. kete... rumah.. cukai pintu.. cukai tanah.. indah water... kad kredit... dan memacam lagik ler... Ermmm mane ade bende free dalam donia nih...
memang sakit kepale memikirkan nyer.. sakit... hehari sakit... aku budget, abes bayor kete, abes utang kad dan anak masuk sekolah rendah... kurang sket ler kos perbelanjaan...

kije lak.. dah makin bertambah membuatkan aku pening.. kalo dulu 2 site jerk aku nak jage... skang dah 4 site nak kene involve... kalo site nyer dlm 1 negeri jerk takper.. nih 3 negeri siot.. pening aku.. yer ler.. kos nak gi site tu bukannyer boleh bayor pakai bulu ketiak..

pastu tetibe.. wife aku bagitau aku.. dah lambat 7 hari... aku cakap baru 7 hari.. pastu dia bagitau aku lagi dah lambat 12 hari... dalam hati aku.. yer ker? pastu skang nih dah berbelas hari... Kepale dah pikir.. nak wat cek-up tiap bulan.. nak prepare memacam.. duit tiap bulan nak bagi kat kak yam.. dan memacam lagik ler (yg nih tak comfirm lagi.. wife aku tak cek lagi..)wife aku pon risau gak.. yer ler kos sare diri makin lame makin naik...

pening makin pening.. ape yg aku leh cakap kat wife aku.. sabor insyaallah ade rejeki anak nanti...

Sabtu lepas.. boss aku dtg sesaje ke umah.. citer ler sket pasal kije.. dia bagi surat.. aku bace.. 2 3 kali aku bace... boss aku balik.. aku bukak lagi surat tu.. bace lagi.. rejeki.. heheheh senyum sampai ke tinger aku siot.. kurang sket tekanan hidup.. bagitau kat wife aku.. dia pon suker ler.. nih namenyer rejeki aku bagitau kat wife aku.. Alhamdulillah...

Tadi wife aku tipon.. dia cakap.. dia dah dengor dia nak kene transfer.. ke bahagian yg kijenyer kaw-kaw.. dengor citer kat situ masyuk.. rejeki.. hehehe mungkin rejeki anak gak...

Aku bersyukur kepade rejeki yang telah Allah SWT berikan kepade aku dan keluarge aku.. harap dengan rejeki yang aku dapat nih aku tak lupe ngan orang keliling aku..
Alhamdulillah..

*ps- wife aku dah diconfirmkan oleh doktor.. 7 minggu 1 hari (pd hari nih 17/02/09) bertambah ler keluarge aku.. heheheh

13 comments:

HABIHA69 said...

alhamdulillah tu bang Muor tanda Allah kan masih sayang kan kita..selagi ada nyawa insyaallah rejeki itu tetap kan ada...putus rejeki bila kita tidak lagi bernyawa kan..kan bang Muor...

matakucing said...

Allah maha mengetahui..tp jgn lupa bersyukur atas pemberian Nya.

Uncle G said...

bro.. kalau kita bersabar.. insyallah.. ada rezeki untuk kita...


p/s: naik pangkat ekk.. :D

ainzoo said...

Wawawahh..alhamdulillah..tahniah..tu nama nya rezeki anak2...sujud syukur ye..jgn lupa...

naik pangkat eh? xmo banje ke? ehe..

Sastri said...

alhamdulillah... tahniah sebab :

i.dapat surat best dari bos
ii. isteri pun dapat keje yang rejekinya masyuk
iii. pertambahan ahli keluarga

:)

happiestmummy said...

tahniah...anak tu rezeki..haaa...kan dah murah rezeki ko dan wife..menghitung hari laa yek lps ni..

Rajarockapak said...

tahniah dari gua...rezeki diberi kepada orang yg sentiasa bersyukur kepada Nya.Yang latest ni nombor berapa?13?

PINATBATE said...

Tahniah!!
rezeki Allah datang dalam berbagai arah..! Alhamdulillah..

Si Jambi Darat said...

wah..tahniah2!!

p/s: new item's update!! we sell pre-loved dress, shoes, CD/vinyl, bands t-shirt etc. Click http://the-good-old-things.blogspot.com

serinditrimba said...

Alhamdulillah...

Bertambah lagi insan panggil kita ibu dan ayah kan???

berteromber said...

tahniah...

jangan takut2 nak tambah anak...setiap anak ada rezekinya..dan keberapa ni bro?..

muor76 said...

habiha
alhamdulillah.. kite sebagai manusia jgn ler luper pemberian dari Nya...

mate kucing
same-same kite bersyukur dan ingat kepada Nya

uncle G
sabar tu sebahagian dari iman..

ainzoo
kite kene selalu ingat dan bersyukur kepade Nya... belanje? bile ko balik muor? jom p asam pedas pt jawa kekekek

sas..
memule dlm hati aku berkate "Ya Allah, mudah-mudahan Kau permudahkanlah urusan hidupku"
Tetibe dapat lak surat yg membuatkan aku ucap Alhamdulillah tak berenti²..

mak yang paling gembire..
memang anak tu rejeki.. oleh itu jangan ler kite selalu mengeluh dalam menghadapi kenakalan anak... sabar...

raja...
tq bro.. ni anak ke 3.. kekeke kalo 13.. aku carik lagi 2 leh buat team rugby 15 sebelah..

pinat..
tq.. kadang kite tak tau rejeki tu dtg dari mane.. tapi kalo dpt rejeki.. kene ler betul care menerime nyer

jambi..
tq.. weh kalo ade baju band otai lu inform gua bebe..

serindit..
yups.. lepas nih sorang kiri sorang kanan.. sorang bergayut kat leher ayahnyer

berteromber
yups anak tu rejeki.. kite kene corak kan dengan sebaik mungkin.. anak ke 3 bro..

Hafeeny said...

Alhamdulillah...
Congrats!! pray for many more happy returns.