Tuesday, October 13, 2009

sentuhan magic...

sabtu malam aritu aku gi jumpe kawan.. nak setelkan kije.. balik umah dah kol dekat kol 1.. anak aku dah tido.. sian anak aku.. tido tanpe ditemani aku.. bese dorang tido ngan aku beralaskan toto n tilam nipis..(wife aku syok tido atas katil).. anak aku yg tua tu kalo nak tido mesti cakap.. nak tido ngan aku.. selagi aku tak baring ngan dia selagi tu tak tido.. kalo yg kecik pulak.. hanye dia yang boleh baring sebelah aku..

kol 2 pagi aku baring...(kol 5.30 dah nak kene bangun nak ke bagan pinang)pastu kol 3.. anak aku yg kecik lak bagun.. 'nak air shu' katenye.. aku pon bagun ler... dah buat susu tok dia.. kol 4.30 dia leh bangun lagi..hidung tersumbat.. adus... aku sapu vicks..aku dok panggil wife aku soh kopok kan dia.. pastu dia leh nanges lagi.. aduss... aku dok tanye ler.. dia nak ape.. dia leh cakap nak susu lagi.. pastu aku gi dapor ler wat susu lagi.. aku dengor ler dia nanges lagi.. kuat lak tu.. pastu aku bagi ler wife aku susu tu.. wife aku bagi kat dia.. tak benti lak nanges dia.. pastu aku gosok ler kepale dia.. terus senyap.. bagi dia susu.. tak abes pon.. magic tol sentuhan aku..

Pepagi ahad lepas subuh aku dah kuo.. pegi bagan pinang.. ade kije.. 3 sekolah aku nak jage... lepak siot... mase aku kije tu ade ler wife aku call.. bagi anak-anak aku cakap ngan aku... pastu mase petang tu.. wife aku antor sms.. kakak demam.. aduss.. sabtu elok jerk dorang main.. tetibe demam.. risau gak.. aku soh ler wife aku bagi ubat demam.. pastu letak air batu kat dahi dia...

pastu tak lame lepas tu.. wife aku antor sms lagi.. kakak muntah... makin panas badan dia... pastu aku dpt lagi sms... kakak muntah lagi... Aku cakap ler kat wife aku.. aku balik lambat.. lepas setel kat dewan MPPD.. baru aku balik... kol 9 malam.. baru setel keje aku.. aku pon balik.. last sms aku terime sebelum balik tu wife aku cakap, kakak muntah banyak terpakse tadah pakai baldi..

pastu dalam 10.20 aku sampai umah.. belum masuk anak aku yg kecik dah tercegat depan pintu.. panggil ayah.. masuk dalam umah aku bukak baju.. basuh tangan.. rase badan kakak.. pehh panas siot... terus aku angkat dia.. gosok gosok badan dia.. (anak aku yg kecik merengek pulak, tak bagi aku dokong akaknye).. pastu wife aku dah siap.. aku angkat ler kakak masuk kete..

sampai kat klinik.. wife aku bawak si kecik.. aku angkat kakak.. pastu aku rase badan dan leher dia.. dah tak panas ler pulak.. kat dalam klinik tu anak aku memain ler gelonsor yg ade kat situ.. aku tengok si kakak tu.. macam tak demam ler pulak... pastu mase jumpe doktor tu.. doktor tu cakap pon tak demam.. aik.. pelik gak.. magic ker sentuhan aku?

so semalam aku amek el.. takut pe-pe jadik susah gak... alhamdulillah ok jerk anak aku...

ps* pagi tadi wife aku ngadu kat aku... kol 4 lebih anak aku yg kecik marah marah kat wife aku.. sebab wife aku baring sebelah aku... ade ker patut...

11 comments:

berteromber said...

sama la...aku pun memang tiap2 malam aku yg bangun buat susu...semua anak2 pun lebih rapat ngan aku banding ngan maknya...nangis jer...mesti cari aku..ntah lah yer kenapa boleh jadi camgitu..

tapikan memang susah ler nak ajo bebudak ni tido bilik sendiri...tak der privacy langsung untuk makbapaknya...huhu...

Anonymous said...

hahahaha yg last rs nak tergelak...bang, cpe boss skang??

-kojah-

matakucing said...

rindu kot anak tu ngan bapaknya

eddie dewanaga said...

beb, lu terbabit dgn PRK ke..?
lu keja apa eh..?

SPR atau *air...??
bagus betul lu punya touch serasi dgn anak2. Mak diorang kena tunggu turn la jawabnya...


*air ni budak2 gua bilang polis ah...

serinditrimba said...

he he,,

anak aku terbalik pulak, aku baring sebelah mak aku dia marah siot...

Dia suh aku baring sebelah dia, dia barign sebelah mak aku.

Hangen..hangen...

armouris said...

info tentang hidung tersumbat kat sini - Hidung Tersumbat.

Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.

siti said...

mamja tul anak abg ijam ngan abg ijam...

CoOkiE MoNSter said...

hehe...mmg MAGIK sentuhan bapa.=) alhamdulillah sihat..

blackpurple @ jowopinter said...

ekekeke.. kiut la cite ko muor...

Anonymous said...

Kira dua-dua nie 'Anak Abah' ler nie.......

muor76 said...

berteromber..
memang takde privacy hahahahha

kojah...
boss baru en amran

matekucing..
rindu leh membuatkan seseorang tidak sihat

eddie..
aku kije ngan spr aritu.. air pon tokleh halang aku bawak kete masuk ke tempat ngundi... siap clearkan jalan bagi aku lalu... heheheh..

serindit...
anak aku yg kecik tu melampo sangat manjenyer.. siap pukul akak dia n ibu dia bile lentok sebelah aku.. parah tol..

armouris..
tq

siti..
memang manje.. sampai ibunye cam hilang tempat bermanje.. wakakak

ecah...
tu baru sentuh anak tu... heheheh

blek..
ko tengok aku kiyut tak?

anony..
memang anak abah..