Friday, October 2, 2009

aku teringat bile..

aku teringat bile...

anak aku yg tua cakap kat mak long dia.. 'fiqa nak beli wallet hello kitty dua.. satu fiqa punye.. satu kaisara punya..'

anak sedare aku cakap kat akak ipor aku... 'tadi ibu sedih, kubur baby aritu kecik jerk'

kengkawan aku cakap ' ko dah ade saham dah'

sedare aku cakap.. 'takpe ler.... simpan'

jiran depan umah aku bagitau kat aku wife dia selamat dah operate.. baby girl

wife aku bagitau kat aku beberape orang kawan dia dah selamat bersalin..

aku tengok sepupu mak mertua aku nyer anak..(anak kepade sepupu mak mertua aku) yg lahir pade 22 julai aritu..

wife aku bagitau dalam beg dia ade baju baby..

bile sedare mare tanye kat aku.. dah bape orang anak..

masih ade lagi kesedihan dalam diri aku... memang sebahagian dari diri aku akan terus simpan kesedihan nih.. dan kesedihan ini mungkin boleh dikongsi ngan anak aku yang lain... kesedihan ini mungkin akan membuatkan aku lebih mengingati sape diri ini.. kesedihan ini mungkin akan membuatkan aku ingat kepade pencipta...

aku harap kengkawan aku akan tabah dalam menghadapi dugaan hidup.. dan tiade perkataan "KALAU" atau "KENAPE" dalam diri korang sekirenya ditimpe musibah...

3 comments:

matakucing said...

keep strong my friend.
"everybody hurts-R.E.M"

berteromber said...

selamat hari raya bro..semoga kau sekeluarga terus tabah dengan dugaanNya..

deaf_angel said...

sabar my fren..

hidup ni macam2 dugaan berlainan untuk tiap2 manusia.